Velvet Vakbarát Hírportál

Lecsupaszított melle miatt perel Rubint Réka

2009. április 24., péntek 09:53 | aznap frissítve

A fitneszguru nejének nem jött be, hogy Bors című napilap szerint zsírégetőkkel szálkásította mellkasát, és azért néz ki úgy a dekoltázsa, mint egy hetvenéves asszonynak. Rubint beperelte a lapot, 10 milliót és helyreigazítást követel tőlük. Schobertnénak a lap állítása miatt nem csak anyagi vesztesége keletkezett, de úgy érzi, megsértették nőiességében, pedig eddig csodásan tudta élvezni az implantátum előnyeit, és még a komplexusai is elillantak.

Schobert Norbert asszonya beperelte a Bors című napilapot egy 2008 nyarán megjelent cikk miatt, amiben többek között azt írják, Rubint Réka zsírégetőkkel csupaszította a mellkasát, ezért pedig kilátszik az implantátuma. Az eredményt egy a TV2-n futó Hal a tortán című műsorban készített fotó igazolta, amihez szakértői véleményt is kért a lap.

Grigalek Gábor plasztikai sebész a lapnak nyilatkozva kifejtette, a zsírégetés okozhat ilyen következményeket, így őt is beperelte, ráadásul szerinte az említett cikk is miatta keletkezhetett, hiszen ő adott szakvéleményt úgy, hogy nem is ismeri őt. Fő problémája pedig az volt, hogy a cikkben említett "zsírégető" szó leginkább a zsírégető tablettákra utal, pedig ő sosem szedett olyat.

Sértette a nőiességét

A héten zajlott az első tárgyalás Schobert Réka és a Borsot kiadó Híd Rádió Zrt., valamint Grigalek Gábor plasztikai sebész ügyében a Fővárosi Bíróságon. Míg a fitneszlédiént emlegetett Rubint Rékát a celebvilág ügyvédje, Mester „nem hordok talárt” Csaba képviselte, addig az alperesek asztalánál Lázár Gergely alkalmazott ügyvéd, és maga Grigalek Gábor ült. A személyiségi jogi perben a perszüzességen átesett Rubint azt kifogásolta, hogy megsértették jó hírnevét, és még anyagi veszteséget is okoztak az említett cikkel. Nőiségének sérelmeiről pedig már ne is beszéljünk.

A perindító Rubint Réka egyébként azt is kérdésesnek tartja, hogy az eredeti fotó szerepel-e a cikkben. A fitneszguru asszonya ugyanis azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a fotó egy képszerkesztő program eredménye. „Nem hiszem, hogy a ’zsírégetőkkel csupaszította le mellkasát’ cím a mozgásra utalna, sokkal inkább arra, én zsírégető tablettákat szedek. Azt gondolom, ezt nem lehet bizonyítani, én azonban tudom, hogy ez nem így van. A cikkben megsértették a női mivoltomat, kiemelték a mellemet, a dekoltázsomat” – mondta a Velvetnek Rubint, aki jelezte, semmi baja a Borssal, ám az rendkívül zavarja, hogy szakértők ismeretlenül mondanak véleményt a testéről. „Az eredeti fotók már a birtokomban vannak, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mennyire nyúltak hozzá” – tette hozzá.

Kikéri magának

A fitneszlédi mindemellett anyagi károkat is szenvedett, elmondása szerint ugyanis sok megrendelő az ominózus cikk miatt - pontosabban a zsírégető tablettákra történő utalás miatt - lépett vissza. Schobertné továbbá úgy véli, ha - minden előzetes ismeretség nélkül - azt feltételezik róla, hogy zsírégetőket szed, akkor azokat a terhessége alatt is magába kellett volna nyomnia, márpedig ő ilyet bizony nem tett. „A kislányommal nyolc, a kisfiammal hét kilót híztam, amit az életmódomnak, és az update rendszernek köszönhetek. Kérdezem én, ki az az édesanya, aki mindenféle kapszulákat szedne annak érdekében, hogy formában maradjon?” – tette fel a velős, ámde szívbemarkolóan őszinte kérdést az asszony. „Ennyi erővel azt is állíthatnák rólam, hogy én a terhességem alatt kapszulákat szedtem. Kikérem magamnak. Egyszerűen nem tudom, hogy miért nem lehet elismerni azt, ha valaki egészséges életmódot folytat, és rendszeres testmozgással elér egy bizonyos formát. Az én testemben 18 év munkája van benne, értve ezalatt a két várandósságomat is” – tette hozzá a kétgyermekes fitneszcelebnej.

Naná, hogy nem számít a pénzt

Természetesen azt is tisztán látjuk, hogy mindez nem a pénzért történik. „Erre nem is gondoltam. Engem nem a pénz érdekel, nem azért jöttem be ide, hogy több legyen a bankszámlánkon, hanem azért, ébredjenek rá a sajtóorgánumok, hogy nem lehet csak úgy játszadozni az emberi mivoltokkal” – mondta. „Vegye már észre a sajtó, hogy a közszereplő is ember!”

A jól megfogalmazott segélykiáltás után a komplexusűző mellimplantátum is szóba került, ami a Bors című napilapot képviselő ügyvéd szerint nem feltétlenül tartozik az egészséges életmódhoz. Rubint Réka szerint pedig igenis szükséges. A hasonlatok magukért beszélnek.

Fogtömés vs. Mellimplantátum

„Azt gondolom, hogy nem sokban különbözik egymástól egy fogprotézis, egy mellprotézis, egy csípőprotézis, egy fogtömés vagy egy kontaktlencse. Az emberben okozhat komplexusokat, ha rossz a szeme, és nem lát, ha büdös a lehelete, mert rosszak a fogai, vagy ha alkatából adódóan kicsi a melle. A mell ráadásul zsírszövetből áll, tehát ha valaki rendszeresen sportol, akkor a sportolás következtében csökken a zsírállománya, a nők esetében ez pedig elsősorban a mellnél jelentkezik. Ha valakinek olyan jellegű problémája van, amit nem lehet egészséges életmóddal helyrehozni, akkor igenis külső segítség szükséges” – mondta lapunknak a fitnesz nagyobbított mellű asszonya, akinek új dekoltázsával tovatűntek komplexusai.

A tárgyalás során elsősorban a „zsírégető” és „zsírégetés” szavakkal kapcsolatos asszociációkról esett szó. Az alapvető probléma ugyanis az volt, hogy a „zsírégető” szóhoz az emberek automatikusan társítják a tablettákat vagy szereket, és nem a módszerre asszociálnak. Rubint Réka pedig soha, egyetlen egy bogyót sem vett be. A Borsot képviselő Lázár Gergely szerint nehéz elhinni, hogy sosem szedett zsírégető tablettát, holott a forgalmazott update termékek között is található olyan, ami – bár étrend-kiegészítő – zsírokat éget el. „Mégis miért ne árulhatna például egy lisztérzékeny ember lisztet?” – tette fel a kérdést Schobert neje a tárgyaló előtt. A fitneszasszony meghallgatására ezúttal nem került sor a hosszadalmas felszólalások miatt, így legközelebb 2009 októberében fejtheti ki véleményét női mivoltjának megsértéséről.

Rovatok