Szünetel a forgalom a Budapest-Gyékényes vasútvonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán hétfőn délután, miután az özönvízszerű eső Balatonmáriafürdőnél alámosta a vasúti pályát – mondta Pepier Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek. 20-60 perces késésekre kell számítani, a két állomás között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A közlemény szerint Balatonszentgyörgy és Fonyód között a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, és a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson kimosta az ágyazatot a váltók alól. Ezért bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom az érintett szakaszon.

Ugyan a vonatpótló buszok forgalomba álltak, ám a balatonmáriafürdői állomáshoz és Balatonmáriafürdő alsó megállóhoz nem tudnak behajtani, mert a vágányokkal együtt az állomásra vezető út is víz alá került. A helyreállítás csak a víz visszahúzódása után lehet megkezdeni, mert csak utána tudják rendesen megvizsgálni a pályát.

Hétfőn feltehetőleg már nem közlekedhetnek a vonatok Fonyód és Balatonszentgyörgy között,  ezért felármentesen lehet utazni a Budapest-Déli -Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes állomások között a személyszállító vonatokon..