Halálos baleset történt péntek este a Fejér megyei Mezőfalván, amikor egy kocsi kanyarodni próbált és összeütközött egy motorral. A motorkerékpár utasa az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe. A karambolt követően a helyszínen lincshangulat alakult ki, az autó sofőrjét és mellette utazó lányát a környék lakói ütlegelni kezdték.

A baleset pénteken, valamivel hét óra előtt történt Mezőfalván, egy kocsi balra kanyarodás közben ütközött össze a motorossal, miközben saját kapubejárójába akart beállni. A motorkerékpáron ülő két embert kórházba szállították, de a jármű utasa, egy 21 éves nő az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe. Mint kiderült, az ütközéskor egyikük sem viselt bukósisakot.

A karambol résztvevői mind helyi lakosok, a csattanást követően a környező házakban élők összesereglettek az utcán, és ütlegelni, rugdosni kezdték az autó utasait. A sofőr felesége és fia, akik ekkor otthon tartózkodtak, megpróbáltak szeretteik segítségére sietni, ezért őket is megverték. Az bántalmazók csoportja kezdetben 10-15 emberből állt, mire azonban a helyszínelő rendőr odaért, csaknem egy negyvenfős, felbőszült tömeg szerveződött. A rendőr ekkor két figyelmeztető lövést adott le, melynek következtében az emberek szétszéledtek.

A négytagú családot könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrség az ügyben csoportos garázdaság miatt indított eljárást, a bántalmazók egyikét, egy fiatalkorú fiút már sikerült azonosítani, őt az éjszaka folyamán kihallgatták. Ellene nem csak bántalmazás, hanem rongálás miatt is indul eljárás, ugyanis társaival csaknem teljesen szétverték a karambolban résztvevő autót. Azt, hogy pontosan kinek a hibájából történt a baleset, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. Az éjszaka folyamán továbbá kivizsgálták azt is, hogy a kiérkező rendőr jogosan használta- e a fegyverét, és mint kiderült, a helyzetnek megfelelően, szakszerűen járt el. (FH)