Dühös falusiak lincseltek meg kedden egy 37 éves kínai férfit, aki két nőt, és egy hároméves lányt szúrt halálra - jelentette a kínai állami média. Az utóbbi hetekben több hasonló késes támadás történt Kínában, főleg gyerekek ellen.

A 37 éves férfit a Kína déli részén található Kuanghszi tartomány egyik falujában verte agyon egy dühös tömeg, amikor megpróbált elmenekülni a támadások után - jelentette az hivatalos Új Kína hírügynökség. A férfi két középkorú nőt, valamint egy hároméves kislányt késelt halálra, és megsebesített egy hatéves fiút. A fiú nincsen életveszélyben.

Az utóbbi hetekben több hasonló támadás történt Kínában, és soknak gyerekek voltak a célpontjai. Hétfőn egy késsel és baltával felfegyverkezett férfi két nőt ölt meg, és hét másik embert megsebesített Saanhszi tartományban. Szombaton Csianhszi tartományban ölt meg egy férfi nyolc embert. Áprililsban és márciusban nyolc iskolás gyerek halt meg, és több mint ötvenen megsebesültek négy különböző támadásban, amelyeket magányos támadók követtek el az ország több részén.