Velvet Vakbarát Hírportál

Elromlott a tévéd, bazmeg?

2018. január 2., kedd 15:22

Az élet néha olyan jeleneteket produkál, hogy az ember nem tud másra gondolni, csak arra, hogy

na ilyen is csak Budapesten történhet meg.

Az alábbi vicces-dühítő jelenet az év első hétköznapjának reggelén zajlott az egyes villamoson, majdnem reggel kilenc óra volt már, jöttem be a szerkesztőségbe.

Amikor felszálltam a szerelvényre, azonnal feltűnt A Telefonáló. Egy ötven körüli férfi borzasztóan hangosan telefonált, ráadásul úgy, hogy a telefonja ki volt hangosítva. Az egész villamos kénytelen volt azt hallgatni, hogy ő hogyan szervez meg egy találkozót. Elég komplikált szervezkedés volt mellesleg, mert A Telefonáló azt javasolta, hogy egy buszmegállóban fog várni, és ha beszélgetőpartnere hamar odaér, akkor ott beszáll az autójába, de ha a busz jön hamarabb, akkor arra fog felszállni. Nem volt több ülőhely a villamoson, csak A Telefonáló mellett levő hely, de azt elfoglalta a táskájával, ezért úgy döntöttem, hogy inkább állok, A Telefonálónak hátat fordítva.

Így másik két férfi felé fordultam, akik egymással szemben ült, egyikük volt A Bámuló. A Bámuló férfi kb. negyven körüli lehetett, és kigúvadt szemmel fixírozta A Telefonálót, aki a bámulás ellenére sem vette észre magát, hanem szervezkedett tovább torkaszakadtából, kihangosított telefonnal.

A Bámulóval szemben egy harminc körüli férfi ült, akiről először az volt a benyomásom, hogy rá se hederít az egész jelenetre. De tévedtem, mert hirtelen ő is megszólalt, szintén jó hangosan:

Elromlott a tévéd, bazmeg?

Ezt nyilván A Bámulónak mondta, aki hirtelen ijedt arcot vágott, de nem szólt vissza semmit, viszont nem is bámult tovább. Nekem annyi részem volt a jelenetből, hogy ezek után kipukkant belőlem a nevetés, részben azért, mert kétségtelenül vicces volt a beszólás, de azért is, mert annyira abszurdnak tűnt, hogy A Beszóló ilyen trágár nyelvezettel védi A Telefonáló személyiségi jogait. Hát ilyen ez a Budapest: aki a másik védelmére kel, az is bunkóskodva lép fel az illetlen bámulás ellen.

Mindenesetre kíváncsiak lennénk, hogy ön a három férfi közül melyik magatartását találja a leginkább elítélendőnek. Aki két széket elfoglal és hangoskodik? Vagy aki leplezetlenül bámul valakit a tömegközlekedésen? Vagy aki bazmegezve figyelmezteti utazótársát az illemre? Szavazzon!

Ön szerint hármuk közül ki a legnagyobb bunkó?

  • 3219
    A Telefonáló
  • 2576
    Egyformán bunkók mind a hárman
  • 577
    A Beszóló
  • 119
    A Bámuló

És ha van még egy kattintásnyi ideje, kérjük, árulja el azt is, hogy a három szereplő közül ki az ön számára a legszimpatikusabb!

Önnek szimpatikus lett valaki a három szereplő közül? Ha igen, kicsoda?

  • 1940
    Egyikük sem szimpatikus
  • 1074
    A Bámuló
  • 912
    A Beszóló
  • 44
    A Telefonáló

Rovatok