Velvet Vakbarát Hírportál

Kumin Viktória visszatért a rádiózáshoz

2012. május 22., kedd 11:21

Hat hónappal azután, hogy elküldték az RTL Klubtól, a híradós újra munkába állt. Korábbi rádiós tapasztalataira alapozva mondott igent a Kossuth Rádió megkeresésére, ahol most már két műsorban is részt vesz. Hiányzott neki a munka, bár azt mondja, így sem unatkozott, lánya bárányhimlős volt, aztán meg a kezét törte.

„Még decemberben keresett meg egy volt kollégám, hogy lenne-e kedvem rádiózni, és mivel korábban dolgoztam az Inforádióban, ez nem állt messze tőlem, és jó emlékeim is voltak róla” – mondta a Velvetnek Kumin Viktória, akit hét év után, Csonka András és Keleti Andrea mellett októberben elküldtek az RTL Klubtól. Habár a Trendidők című műsor csak áprilisban indult, már decemberben elkezdett készülni rá, hogy legyen ideje visszarázódni, és megtanulja az új technikákat.

„Aztán az is lényeges volt, hogy legyenek bőven anyagaink, mert az mégsem lett volna állapot, hogy azt mondják, hogy na, akkor holnap indulunk, mi meg ott állunk egy szál interjú nélkül” – tette hozzá. Kumin elsősorban telefonos interjúkat készít a közéleti műsorba, helyszínekre, riportozni inkább a másik, nemrég indult gasztrokulturális műsor, a Korkóstoló miatt tud kimenni. Legutóbb például nyersétkezőknél járt.

Nem látványos, viszont mozgalmasabb

Azt mondja, ez a munka nem annyira látványos, mint a híradó, viszont jóval mozgalmasabb így az élete, a stábba meg könnyen beilleszkedett. „Azért voltak érdekességek, például mondtam valamit az értekezleten, mire az egyik kollégám, aki nálam úgy 10 évvel fiatalabb, megjegyezte, hogy ja, igen, tudja, ki ez az ember, az anyukájától már hallott róla. Nagyon megdöbbentő volt, mert azért magamat sem tartom annyira idősnek. Jót nevettünk az egészen.

Túl sokat nem pihent otthon az elmúlt hónapokban, azt az időt, ami felszabadult a munkaviszonya megszűnésével, könnyen kitöltötte mással.„Azt gondoltam, hogy csomó mindenre lesz időm, még mondtam is, hogy majd heverészek a nyugágyban a teraszon, de ez egyszer sem fordult elő. Karácsonykor bárányhimlős lett a lányom, aztán meg eltörte a csuklóját, ezzel el is ment három hónap, de ezen kívül is volt mindig valami nagyobb dolog.”

A kihagyott fél év alatt nagyon sokat változott a családi életük, például azzal, hogy hétvégén is tudtak egymásra időt szánni férjével és lányával. „Eddig is éreztük, hogy nem jó ez így, hogy hétvégén is dolgozom, most már biztosak vagyunk benne. Szerencsés vagyok, hogy van lehetőségem azt mondani, hogy nem szeretnék hétvégén dolgozni, ez itt, a Kossuth Rádióban is feltétel volt nálam. Mert ha már váltani kell, akkor ne egy olyanra váltsak, amit az egész család megsínylik. Szóval a hétvégékhez most már makacsul ragaszkodunk, mert csak ilyenkor tudunk normálisan együtt lenni” – magyarázta Kumin Viktória.

Rovatok