Azért nem lehet mindenki színész, mert nem mindenki tudná eljátszani, hogy imádja a másikat, miközben igazából legszívesebben megfojtaná őt egy kiskanálnyi vízben.

Szerencse, hogy egy-egy jobb színésznél ez a gyűlölet nem látszódik a filmeken, pedig jó pár olyan film készült már, aminek főszereplői nem feltétlenül imádták egymást, vagy a közös munkát. Sőt!

Ryan Gosling és Rachel McAdams

A Szerelmünk lapjaiban Gosling és McAdams annyira szerették egymást, mint senki más. A rendező Nick Cassavetes szerint a való életben viszont ennek pont az ellenkezője volt jellemző. Annyira, hogy Gosling egyszer nem is volt hajlandó együtt forgatni a színésznővel, és arra kérte a rendezőt, inkább szerezzen be egy másik színésznőt.

Ez egyébként csak azért fura, mert Gosling és McAdams a film után jártak is együtt. Négy évig.

Marilyn Monroe és Tony Curtis

Bár Tony Curtis később bevallotta, hogy viszonya volt Monroe-val, akivel a Valaki forrón szeretiben játszott együtt, a forgatás után arra a kérdésre, hogy milyen volt csókolózni a színésznővel, azt mondta:

Mintha Hitlert csókoltam volna meg.

Igaz, évtizedekkel később, 2008-ban egy interjúban már azt mondta, csak viccelt.

Freddie Prinze Jr. és Kiefer Sutherland

A 24 című sorozatban játszottak együtt, Freddie Prinze Jr. pedig azt mondta, utána egy jó darabig nem is akart színészkedni, annyira elment a kedve Kiefer Sutherland viselkedése miatt. Igaz, azt nem fejtette ki, pontosan mi is volt a problémája.

Kiefer a világ legkevésbé professzionális embere. Azt hiszem mindenki ugyanezt mondaná, aki dolgozott vele.

Patrick Swayze és Jennifer Grey

Igen, a Szerelmünk lapjai után még ebben is csalódnia kell. Baby és Johnny nem is szerették egymást igazából!! Legalábbis Patrick Swayze a 2009-es életrajzában megírta, hogy Jennifer Grey-jel együtt forgatni nem volt túl rózsás, mivel a színésznő minden kicsit is kritikus megjegyzés után kiborult és könnyekben tört ki, a forgatásokat meg elrontotta a folyamatos nevetgélésével.

David Duchovny és Gillian Anderson

Lehet sírni, de az X-akták két főszereplője sem feltétlenül rajongott mindig egymásért. Legalábbis David Duchovny azt mondta:

A semmin is veszekedni tudtunk. Nézni sem bírtuk egymást

Gillian Andersonnak meg az nem tetszett, hogy megtudta, Duchovny kétszer annyit kapott sorozatbeli alakításáért. Sőt, amiatt is kiakadt, hogy a jelenetekben is mindig mögötte kellett állnia, vagy mögötte kellett sétálnia. Bár nyilvánvalóan erről nem Duchovny tehetett.

Claire Danes és Leonardo DiCaprio

Baz Luhrmann 1996-os Rómeó és Júliájában szerepelt együtt a két színész. Danes az akkori interjúkban azt mondta, éretlennek tartja DiCapriót, amiért a színész folyamatosan idétlenkedett a forgatásokon. 15 évvel később amúgy szerepelhettek volna együtt a J. Edgar című filmben, de Danes visszautasította a szerepet.

Julianna Margulies és Archie Panjabi

És hogy ne csak filmek legyen a válogatásban, hanem sorozatok is – a Good Wife-ban (A férjem védelmében) is utálta egymást a főszereplő Julianna Margulies és a kebelbarátnőjét alakító Archie Panjabi. Annyira, hogy utóbbi az utolsó évadból már el is ment. Állítólag pár év után direkt nem volt már közös jelenetük, igaz, az utolsó búcsújelenetben beszélgetnek egyet egymással, de azt is külön vették fel.

(forrás: Us Weekly/Daily Beast/NYPost)