A St Erth-ből származó William Hamptont 1909. június 24-én ítélte halálra a bodini bíróság, amiért megölte 16 éves barátnőjét, Emily Tredeát. A British Executions szerint (ez egy olyan oldal, ahol az Egyesült Királyságban kivégzett személyeket tartják számon) az akkor 24 éves férfi Cornwallban találkozott először a lánnyal, miután sok évnyi, Amerikában töltött idő után hazaköltözött Angliába. 

Emily és William jól kijöttek egymással, 1908-ban el is jegyezték egymást, de aztán a lány úgy döntött, szakít a férfival. Hampton ezt nehezen dolgozta fel, ezért a lány családjának otthonában fojtotta meg őt, majd távozott, és feladta magát a rendőrségen. 

Hamptont 1909. július 20-án akasztották fel, ezzel pedig ő lett az utolsó, akit Cornwall lakói közül kivégeztek.

A bodmini börtönben 1735. és 1909. között összesen hatvan embert (köztük nyolc nőt) akasztottak fel. A 20. század elején zárták be végleg, 1929-ben értékesítették, és az azóta felújított részlegekben a börtön múltját bemutató kiállítás üzemel. A nyomasztó környezet ellenére olykor koncerteket tartanak itt, de sokan az esküvőjüket is ide szervezik. Viszont, ami a legfontosabb, hogy az épületet a hétköznapokban nyilván szellemek lakják.

2017. november 13-án szellemellenőrzési célzattal látogatott el a helyszínre a Southamptonban élő Tony Ferguson és felesége, Bev is. Ferguson, munkáját tekintve, kísértetvadász, ezért egy tonna megfigyelésre alkalmas eszközzel készült, hogy leleplezze a börtön falain belül vándorló lelkeket, akik miatt a bodmini börtön annyira hírhedté vált. Miután meggyőződtek róla, hogy egyedül vannak az épületben, nekiláttak a kutatásnak, és, meglepő módon számos megmagyarázhatatlan incidens tanúi lettek. 

Nyomasztó hangokra, csapódásokra, nyikorgásra, ködre, megmagyarázhatatlan elektromos zajokra és cellákon keresztülrepülő fénygömbökre lettek figyelmesek hirtelen. Csak a szokásos, semmi extra. Úgy tűnik, ezekhez már ők is eléggé hozzá vannak szokva, lévén, nem ez volt számukra az este legijesztőbb momentuma, hanem az, ami azután következett, hogy Ferguson hangosan kimondta a megyében utolsóként meggyilkolt William Hampton nevét.

Ekkor hirtelen mindent fehér fény borított, majd egy szellem alakja tűnt fel a folyosón. 

Szerencsére erről pont készítettek is egy videót, így bárki megtekintheti, micsoda stresszt kellett átélnie a házaspárnak.  

A börtön vezetősége hitelesnek minősítette a videót, mivel ők is tapasztaltak megmagyarázhatatlan jelenségeket az épületben, és a szellem úrral is több ízben találkoztak már. 

Ön elhiszi, amit lát?

  • 1119
    Ez egy kamu videó, de attól még kedvelem az ilyeneket.
  • 976
    Szerintem az csak a portás volt.
  • 427
    Nem ijedtem meg, de minden szavukat elhiszem.
  • 174
    ATYAÉG, teljesen megrettenek ettől!
  • 84
    Szerencséjük, hogy nem jártak úgy, mint a Grave Encounters című filmben a szellemvadászok.

(Mirror)