Graham Tempest az Egyesült Királyság legnagyobb szexbababoltjának tulajdonosa, aki a LadBible-nek adott interjújában beszélt magáról a műfajról és a legelborultabb vásárlói igényekről. A Lovedoll nevű üzletet három éve nyitotta meg Gatesheadben, és már ott tart, hogy évente 1000 babát el tud adni. 

Ebből is következik, hogy a szexbabák iránti igény napról napra nő, pláne azóta, hogy már nem csak nyomorult, úszógumi-hangulatú, felfújható és leereszthető, természetellenes hatású babákat árulnak, hanem arra törekednek, hogy minél élethűbb és emberszerűbb legyen a végeredmény. Ez mostanra egyre inkább sikerülni látszik, ugyanis a műanyag nők már nemcsak szexboltokban kaphatók n+egyedik tárgyként, hanem kifejezetten erre szakosodott üzletekben, a vásárlók igényeire szabva - többnyire. 

Ezek a babák mind Kínában, az emberi bőrhöz hasonló műanyagból készülnek, fűthetőek, és ugyan tudnak önállóan állni (szemben a régiekkel), interakcióra egyelőre nem képesek, tehát leginkább

A MASZTURBÁCIÓ ÉS A SZEX KÖZÖTTI ÁTMENETET KÉPVISELIK.

Ez azt jelenti, hogy a szexbabaszex érzetre teljesen olyan, mintha igazi emberrel csinálnánk, annyi különbséggel, hogy semmiféle visszacsatolást nem kapunk a partnertől. Az áruk nagyjából 2000 font, vagyis úgy 740 ezer forint körül mozog. 

Mindenféle ember

- válaszolja Tempest arra a kérdésre, hogy kik vásárolnak nála leginkább.

A legtöbben középkorú, középosztálybeli férfiak, akik egész életükben keményen dolgoztak, és most meg akarják jutalmazni magukat. De természetesen jött már hozzánk fiatalabb és sokkal idősebb is. Egyikük például 75 éves volt, és azért vásárolt nálunk, mert sokkal több szexre vágyott, mint a felesége. Ez a közös döntésük volt. 

Azt mondja, ettől függetlenül a húszas éveikben járó fiatal férfiak is rendszeresen kifejezik a szexbabák iránti igényüket. A legnagyobb motiváló erővel viszont mégsem a puszta kíváncsiság bír, hanem az, hogy sokan képtelenek ellenkező nemű személyekkel személyes kapcsolatot kialakítani. Tempest elsősorban komoly gyerekkori traumákat lát ennek a hátterében, amin a maga módján próbál segíteni. 

Ezeknek a férfiaknak is vannak vágyai, amelyeket mi így próbálunk kielégíteni.

Persze vannak olyanok is, azt mondja, akik már egészen elképesztő magaslatokba emelték a szexbaba-szexualitásukat, ezért képesek akár tíz darabot vásárolni egyszerre. Őket nevezi Tempest gyűjtőknek, akik pont ugyanolyan komolyan veszik a szenvedélyüket, mint az oldtimer-autók szerelmesei. 

A legelborultabb kérések között szerepelnek a hárommellű babák, de sokan kék színű gumipartnerre vágynak (az Avatar című film hatására).

Nem nehéz megoldani, de egyelőre nem csináltunk ilyeneket. Persze a jövőben ez még simán változhat.

Tempesték viszont nehezen emésztik meg, amikor az emberek fényképeket visznek nekik azzal a kéréssel, hogy a fotón szereplő nőt készítsék el nekik babaverzióban. 

Amikor megkérdezem, hogy ki van a képen, általában kiderül, hogy a szomszédjuk vagy egy kolléganőjük az. Persze technikailag meg tudnánk oldani, hogy teljesítsük a kérést, de azért elég bizarrnak tartom. Szerintem nem egészséges. Ilyenkor finoman, de más lehetőségeket ajánlunk nekik. 

Érdekes, de a férfiak ritkán kérik, hogy olyan babával szexelhessenek, akit valamelyik hírességről mintáztak. Ennek ellenére a cég ezt a lehetőséget is szeretné biztosítani az ügyfeleinek, ezért már két valóságshow-szereplővel is felvették a kapcsolatot abban a reményben, hogy majd az ő képükre formálhatják néhány babájukat.

Nagyon fontosnak tartják kiemelni, milyen kardinális kérdés a babák állandó tisztán tartása, lévén, ha valaki elhanyagolja ezt, akkor komoly fertőzéseknek teheti ki magát. Tempest a megfelelő tisztítás nehézségeit emeli ki és nehezményezi a szexbababordélyok esetében, ezért egy időre lemondott arról, hogy a cége efféle szolgáltatást is nyújtson. Saját termékére azonban nagyon büszke: 

Hogy én kipróbáltam-e? Vállalkozó vagyok. Ha nem tudnám, mit adok el, nem lennék hiteles. És imádom.