Lényegében ez áll abban a jogi dokumentumban, amelyet a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja adott ki a napokban, bár kétségtelen, hogy a címnél talán egy kicsit diszkrétebben fogalmazták meg a kérésüket. 

Az okmány tulajdonképpen arra kéri az apácákat, hogy korlátozzák a közösségi médiában eltöltött idejüket, lévén, ezek az oldalak - jelenlegi formájukat tekintve - az „emlékezet és a merengő csönd erényeit” mérgezik meg. Úgy vélik, ha a nővérek kicsit visszafogják magukat, nem zavarják majd az életüket fölösleges zajok, hírek és szavak - írja a Telegraph a Guardianre hivatkozva. 

A dokumentum hangsúlyozza továbbá, hogy ezeket a platformokat átgondoltan és diszkréten illik használni, és nemcsak a tartalomra, hanem az információk mennyiségére és a kommunikáció típusára is figyelemmel kell lenni.

Sajnos a cikk elfelejti megemlíteni azt a téma szempontjából sajnos teljesen irreleváns információt, hogy sikerült-e már a Vatikánnak elég ördögűzőt kiképeznie az utóbbi időben, vagy még várják a megfelelő jelentkezőket. Egyszer talán ez is kiderül.