A színész Massachusetts államban volt tárgyaláson, ahol az egyik szexuális zaklatásról szóló ügye volt napirenden. Kevin Spacey-t 2017 októberében vádolták meg azzal, hogy egy 30 évvel korábbi eset során fogdosott egy 14 éves fiút. Az áldozat, Anthony Rapp (színész, aki jelenleg a Star Trek Discovery c. sorozatban szerepel) a Buzzfeednek adott interjúban mesélt erről. Spacey erre egy közleményt adott ki, melyben elnézést kért, ha a viselkedése esetleg bántó lehetett, majd kijelentette, hogy mostantól melegként él. Ezt követően el is tűnt a filmiparból.  Még egy kész filmből is kivágták. Az ő főszereplésével népszerűvé vált sorozatot, a House of Cardsot elkaszálták, illetve az utolsó évadot nélküle fejezték be. Majd egyre több szexuális zaklatási ügyben kezdett el nyomozni a rendőrség ellene.

Karácsonykor is újabb vád érte. Ráadásul nem is egy több évtizede történt eset, hanem egy 2016-os incidens miatt. Két éve Kevin Spacey egy 18 éves fiú nemi szervét fogdoshatta egy bárban, mire az áldozat futva elmenekült, és közben azt mondta egy nőnek, hogy "Kevin Spacey meg akar erőszakolni." Az áldozat állítja: videója is van az esetről. Ekkor több mint egy évig tartó hallgatás után kiadott egy felvételt, amin Frank Underwoodként (a House of Cardsból ismert karakterkén) mond el egy elég áthallásos, a szexuális zaklatásaira és az azt övező felhajtásra jól rímelő monológot.

Most megvolt az első szexuális zaklatással foglalkozó tárgyalás Massachusetts államban. Annak végeztével repülővel ment Washingtonba. A landolás után kocsiba szállt, majd elhajtott, de a repülőteret elhagyva félre is állították a rendőrök, mivel Spacey túl gyorsan hajtott. A TMZ úgy értesült, hogy a színész nem kapott bírságot, megúszta egy szóbeli figyelmeztetéssel.

(TMZ)