Temérdek pletyka és találgatás után a Disney hivatalosan is bejelentette: érkezik a Neveletlen hercegnő 3! Az ugyanakkor még kérdéses, hogy az eredeti szereplőgárdával tér-e vissza a nagy sikerű alkotás.

A 2001-ben bemutatott Neveletlen hercegnő akkoriban hatalmas sikernek bizonyult, 26 millió dolláros gyártási költségéhez képest több mint 165 millió dollárt kaszált a mozipénztáraknál, Anne Hathawayt pedig világhírűvé tette. A hatalmas siker után magától értetődő volt, hogy a színésznő által megformált Mia karaktere egy második részben is visszatér. Bár a film költségeihez mérten a folytatás is rengeteg pénzt hozott, az első epizódhoz képest alulmaradt: a 40 millió dollárból elkészült 2004-es alkotás végül 134,7 millió dollárt hozott a konyhára – mutat rá a Promotions.hu.

A második rész bemutatása óta 18 év telt el, egy esetleges harmadik epizódról pedig temérdek pletyka keringett az utóbbi időben. Nemrég a Disney hivatalosan is megerősítette, hogy a történetből trilógiát csinálnak, azt ugyanakkor még nem tudni, hogy az eredeti szereplőgárdával hiánytalanul találkozhatunk-e a filmvásznon. Az idén 40 éves Anne Hathaway például maga szorgalmazta, hogy készüljön újabb epizód a filmből, a karakterének nagyanyját alakító Julie Andrews-t azonban a jelek szerint nehéz lenne rávenni a szereplésre.

Ha bármilyen módon rá tudjuk venni Julie Andrewst, hogy szerepeljen benne, akkor szerintem működne a dolog. Akár úgy is, hogy elmegyünk oda, ahol tartózkodik, és teszünk mögé zöld hátteret, csak történjen meg

- fogalmazott korábban Hathaway az ET-nek. A 84 éves Andrews már évek óta csak hangszerepeket vállal, személyes szereplésre jó ideje nem tudták rávenni. Angela Lansburry helyett például őt kérték fel először a lufis asszony szerepére a Mary Poppins visszatér című filmben, ám a színésznő visszautasította a lehetőséget, ugyanis „nem akarta elvonni a figyelmet” a címszereplőt alakító Emily Blunt-ról.

(Borítókép: Anne Hathaway, Garry Marshall, Julie Andrews. Fotó: Northfoto)