Két ember ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség bordélyház fenntartásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt.

Az elsőrendű vádlott négy lakást bérelt Szombathelyen, majd 2013 augusztusától több mint egy éven át borbélyházat működtetett bennük.

„A vádlott az interneten erotikus munkáról szóló hirdetéseket adott fel, a jelentkezőkkel pedig abban állapodott meg, hogy bútorozott szobát, szállást, ágyneműt, tisztálkodási eszközöket, szexuális segédeszközöket és mobiltelefont biztosít, szolgáltatásaikat az interneten meghirdeti, és ennek fejében naponta legalább tízezer forintot, illetve a prostitúcióval megkeresett pénz felét kérte.” - mondta el az MTI-nek Simon József főügyész. Tájékoztatása szerint a prostituáltak – akik között gyermekkorú is volt – egy év alatt több mint 9 millió forintot fizettek ki neki.

A másodrendű vádlottat szintén kitartottsággal vádolja az ügyészség, mert 2014-ben több mint egy hónapig ő is a prostituáltak által megkeresett pénzből fedezte megélhetését. Az ügyészség mindkét vádlottra szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól és vagyonelkobzást indítványozott.