A fenti borítóképen látható John Coughlin egy amerikai műkorcsolyázó volt, akivel szemben hárman nyújtottak be panaszt szexuális zaklatás miatt. Coughlin a vádak benyújtásakor 33 éves volt, és a vádak szerint 18 éves korától kezdve 18 év alatti lányokat zaklatott szexuálisan, amit Coughlin január 7-én egy e-mailben tagadott. A vádak miatt ennek ellenére felfüggesztették Coughlin sportolói karrierjét január 17-én, a férfi pedig másnap felakasztotta magát.

A USA Today azt írja most, hogy Coughlin vádlói közül a férfi egy korábbi korcsolyapartnere, bizonyos Bridget Namiotka fedte fel most a kilétét a Facebookon. (A fenti, 2014-ben készült fotón Coughlin nem vele látható, hanem Caydee Denney-vel.) A közösségi oldalon Coughlint gyászoló és őt támogató poszthoz kommentelte a most 29 éves korcsolyázónő a következőket:

Sajnálom, de John legalább 10 embert bántott, köztük engem is. Szexuálisan zaklatott 2 éven keresztül. Aki ártatlan, az nem akasztja fel magát.

Namiotka és Coughlin 2004-től 2007-ig korcsolyázott együtt, ekkor a pár női fele 14-17 éves, míg a férfi 18-21 éves volt. John Manly, a Coughlin vádlóit képviselő ügyvéd a sajtónak megerősítette, hogy ezeket a kommenteket valóban Namiotka posztolta a Facebookra, és hozzátette, hogy ő még két áldozatot képvisel, akik szintén kiskorúak voltak, amikor állításuk szerint Coughlin zaklatta őket.

A Coughlint képviselő ügyvéd mindössze annyit nyilatkozott, hogy egy labilis (idegállapotú) személy Facebook-kommentjeire nem hajlandó reagálni. A profi sportban zajló visszaéléseket vizsgáló Safe Sport azt a tájékoztatást adta, hogy a Coughlin elleni eljárásnak gyakorlatilag vége szakadt a férfi halálával, így további adatok vagy bizonyítékok nem várhatóak az ügyben. Az eset mindenesetre mutat némi hasonlóságot a Glee című sorozatból ismert Mark Salling történetével.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.