Velvet Vakbarát Hírportál

Még mindig szívatja a haldokló gyereket Amerika leggyűlöltebb párja

2011. június 20., hétfő 19:50

Tovább zaklatja a halálos beteg szomszéd kislányt egy trentoni házaspár. Bár korábban a bíróság már távoltartási végzést is hozott ellenük, melynek értelmében egyáltalán nem lenne szabad kapcsolatba lépniük sem a hétéves gyerekkel, sem családtagjaival, mégis a Facebookon keresztül küldözgetnek zaklató leveket a kislány anyjának halálának évfordulójával gúnyolódva.

Panaszt emelt a rendőrségen Rebecca Rose, a Huntington-kórban szenvedő, hétéves Kathleen Edward nagyanyja, miután a Facebookon ismét zaklatni kezdte őket egykori szomszédjuk, a Petkov-házaspár. Petkovék tavaly a haldokló szomszéd kislány ellen folytatott gyűlölethadjárattal kerültek be a hírekbe, és azóta a bíróság távoltartási végzést is hozott ellenük, melynek értelmében semmilyen kapcsolatot sem kereshetnek a családdal. Rose most azonban azt állította a trentoni rendőrségen, hogy csütörtökön több levelet is kapott Petkovéktól, egyetlen nappal lánya, azaz Kathleen anyjának halála előtt – írja a helyi Trenton Patch.

Sírva rohant ki az épületből

"Halott, eltávozott, már csak néhány óra, és kezdődhet a parti. Meglátogatom a sírt, és lehugyozom" – idézi a lap az egyik üzenetet. A halálos beteg kislány édesanyja, Laura Edward ugyanis 2009. június tizenhetedikén, 24 éves korában halt meg, szintén a teljes szellemi és fizikai leépüléssel járó Huntington-kórban. A rendőrségi jelentés szerint Rose-t annyira feldúlta egykori zaklatóinak újbóli jelentkezése, hogy írásos tanúvallomást se tudott tenni, azt mondta, hogy nem tud többet elviselni, és sírva kirohant a rendőrség épületéből. Végül hat zaklató levelet vettek fel bizonyítékként a rendőrök, amiket a család csütörtök este fél tíz körül kapott.

Rose úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha nem bántanák a haldokló unokáját, akivel hátralévő napjait békében szeretnék eltölteni. "Az orvosok szerint Kathleen lehet, hogy nem él már egy évig sem. Rohamai vannak és kerekesszékben van" – magyarázta a lány nagyanyja. Mint mondta, belefáradt, hogy állandó zaklatásokba, amik őket érik.

A detroiti ördögök

Kathleen Edward életét állítólag egy túl későn elküldött sms miatt keserítik meg egykori szomszédai, Scott és Jennifer Petkov. Edwardék néhány éve születésnapot tartottak otthonukban, amikor a nagymama, Rebecca Rose késve válaszolt Jennifer Petkov egy smsére, aki ezen annyira bedühödött, hogy azóta férjével közösen igyekszik tönkretenni a család életét.

Petkovék akkor váltak amerikai leggyűlöltebb házaspárjává, amikor a harminchárom éves Jennifer Petkov a Facebookon olyan képeket közölt, amelyeken Kathleen Edward fejét csontokkal, anyja képét meg a kaszással montírozta össze. Ezzel Amerika-szerte bekerültek a hírekbe, a média pedig hamar rájuk akasztotta a Detroiti Ördögök gúnynevet. Emellett sorban jöttek létre a Petkov-családot gyűlölő, bocsánatkérést követelő Facebook-oldalak is ellenük. A zaklató család azóta saját gyerekeinek felügyeleti jogát is elvesztette az ügy következtében.

A család azóta elköltözött az utcából, de Rebecca Rose azóta is többször látta Jennifer Petkovot a környéken, még annak ellenére is, hogy a bíróság korábban már távoltartási végzést hozott ellenük.

Rovatok